Wie ben ik?

Let me introduce myself! Ik ben Charlotte, 28 jaar. Een opgewekte, goedlachse levensgenieter en sinds 10 augustus 2020 ben ik trotse eigenares van Brunch a Lotte.

Wat begon als een passie en liefde voor ontbijten, brunchen, zoetigheden is uiteindelijk uitgegroeid tot een eigen ontbijthuisje in hartje Hasselt.

In mijn vrije tijd trek ik er het liefst zelf op uit met vriendinnen of mijn wederhelft om nieuwe steden, plekjes en culinaire (brunch)hotspots te ontdekken. Thuis doe ik niets liever dan mijn lievelingsmensen te verwennen met mijn eigen brunches én zoetigheden.

“Dat ‘moment’ wanneer de tafel goed gevuld is en iedereen geniet, dat wil ik creëren.”

Where it all started

Na mijn middelbare opleiding merkte ik al snel dat ik niet gemaakt was om voor lange tijd achter de schoolbanken te blijven zitten en ging aan de slag in de horeca. Thuis kon je mij in het weekend ook vaak terugvinden in de keuken waar ik met veel plezier en liefde nieuwe ontbijtjes op tafel toverde voor mijn familie.

Tijdens de pandemie in 2020 viel ik zonder job en dat voelde als een teken. Eindelijk had ik voldoende tijd om mijn ideeën, die al zolang in mijn hoofd borrelden, op papier te zetten en concreet uit te werken.

Wat begon als een ‘uit de hand gelopen hobby’ werd opeens een eigen zaakje in bijberoep; Brunch a Lotte was geboren. Na een eerste jaar vol leveringen aan huis, gaf ik mijn halftijdse job op en ging ik fulltime voor mijn eigen zaakje. De eerste jaren werkte ik enkel en alleen met leveringen aan huis. Ik probeerde mijn eigen idee van een uitgebreide, heerlijke brunch over te brengen in een brunch box en bracht dit tot bij de klanten thuis.

En net wanneer je het totaal niet verwacht, komt er iets nieuws op jouw pad waardoor alles opeens veranderde. Daar zag ik het, een droompand om EINDELIJK een fysiek ontbijt/brunch-huisje te starten. Net zoals ik er altijd al van droomde. And here we are now!

Sinds 8 september 2022 mag ik jullie telkens verwelkomen in mijn enige, echte Brunch a Lotte zaak! Een plek waar ik jullie wil laten genieten en kennismaken met mijn liefde en passie voor ontbijten, brunchen, gebakjes, …

Ready? Set? BRUNCH!

Met Brunch a Lotte wil ik de ultieme brunchbeleving naar de tafeltjes in mijn cosy ontbijthuisje brengen. Wat mag je verwachten? Een menukaart vol lekkers om jouw dag te starten of om heerlijk op het gemakje te doen. Naast de traditionele pistolets, spek & ei, … vind je vooral heel wat ‘speciallekes à la (Char)Lotte’. Mijn eigen favoriet? Dat is (momenteel) de gevulde French toas rolls. ;-)

“Een brunch die zo uitgebreid is dat je de lunch overslaat en in de late namiddag nog eens kan snoepen van de overschotjes die er tijdens de ochtend niet meer bij gingen.”

Ik kan alvast niet wachten om jou een onvergetelijke brunchervaring te bezorgen met net dat tikkeltje meer. Ontdek het menu en kom snel genieten van een Brunch a Lotte ontbijtje.

Veel liefs,
Charlotte